Yoga workshop

De yoga workshop bevat een combinatie van beweging en ontspanning en start met een wetenschappelijk onderbouwde uitleg over het belang van fysieke ontspanning en hoe deze te bereiken. Er wordt onder andere uitgelegd hoe de fysieke spanning van invloed is op mentale spanning en andersom. In het praktische deel van de workshop oefenen we met het herkennen van fysieke spanning en geven we tools waarmee de deelnemers zelf aan de slag kunnen gaan om stress (plaatselijk) los te kunnen laten.

Deze (online) workshop kan zowel als deskyoga als yoga op de mat worden verzorgd en kan worden gegeven in  een tijdsbestek van 30/45/60/75 minuten.

Mindfulness

De mindfulness workshop starten we met een inleiding over mindfulness, wat is het en wat kan het voor je betekenen? Mindfulness kan mensen helpen om rust en balans te vinden te midden van de dagelijkse drukte. Er wordt geoefend met aandacht geven aan wat men van moment tot moment ervaart; men traint de hersenen om minder in het hoofd en meer in het moment te zijn. Dit breng een gevoel van rust en balans.

Hoe langer de workshop hoe meer er wordt geoefend met de technieken van mindfulness. Aan de hand van een oriënterend gesprek bepalen we gezamenlijk de juiste focus.

Deze (online) workshop kan worden gegeven in een tijdsbestek van 60 minuten tot 120 minuten.

My Fit Mind

Welk gedrag zit jou in de weg en weerhoud jou ervan om te doen wat je eigenlijk wilt doen? Je hersenen veranderen continue, dit maakt dat je je hersenen ander gedrag aan kunt leren. Hierdoor kan je geest letterlijk vitaler en fitter maken.

In deze workshop leggen we je uit hoe dit werkt en wat jij kunt doen om je ongewenste gedrag of je kijk hierop te veranderen.

Hoe langer de workshop hoe dieper er wordt ingegaan op de materie.

Deze (online) workshop kan worden gegeven in een tijdsbestek van 60 minuten tot 120 minuten.

Optimaal thuiswerken/werk-privé balans

Bijna alle medewerkers werken op dit moment vanuit huis en iedereen heeft hier zijn/haar eigen uitdagingen. Om deze uitdagingen zo goed mogelijk aan te kunnen is het belangrijk om jouw persoonlijke balans te vinden tussen werk en privé. Dit is nu extra lastig omdat de twee werelden, meer dan ooit, door elkaar heen lopen. Het goede nieuws is… het biedt ook kansen!

De workshop Optimaal Thuiswerken/ Work-Life balans biedt je de volgende tools en inzichten;

– De belangrijkste condities om optimaal thuis te werken
– Hoe kerken je stress en hoe zet je het om in iets positiefs
– Wat moet je juist wel en niet doen om werk en privé gescheiden te houden
– Hoe blijf je gefocust ondanks alle afleiding
– Hoe kun je je werk optimaal organiseren zodat, wanneer je aan het einde van de dag je computer uitzet, je een voldaan gevoel hebt en je de computer uit kunt laten staan.

Deze (online) workshop duurt 60 minuten.

Meer focus/ minder afleiding

Werk en privé lopen al lange tijd door elkaar. Voor sommigen geeft dit rust, er is meer flexibiliteit en er kan worden gewerkt wanneer het je uitkomt. Voor anderen geeft dit onrust, de scheidslijn tussen werk en privé is minder voelbaar waardoor je op ieder moment van de dag kan werken en je tussen je werk door huishoudelijke taken doet. Tijdens deze workshop oefenen we in focus aan de hand van mentale en fysieke oefeningen. Wanneer je je kunt focussen verspil je geen aandacht aan randzaken. Mensen die zich goed kunnen focussen en hun aandacht kunnen houden bij wat ze doen, zijn productiever, energieker en voelen zich gelukkiger.

Deze (online) workshop duurt 60 minuten.

Technologie en gebruik, hoe hou je het onder controle

Hoe maak je slim van de telefoon en internet en laat je je niet gebruiken?

Leer waarom techniek zo verslavend is en wat je kunt doen om je aandacht niet steeds weg te laten dwalen, maar hier kunt blijven met wat er nu is (of dit nou prettig, onprettig of neutraal is).

Deze (online) workshop duurt 60 minuten.

Slaap, het belang ervan. Hoe rust je goed uit?

Twee derde van de werkende bevolking in het westen heeft een chronisch slaaptekort. Tijdens deze workshop leggen we je uit waarom slapen zwaar onderschat wordt en hoe je de kwaliteit van de slaap kunt verbeteren.

Er is veel onwetendheid over het belang van slaap en het tekort wordt zwaar onderschat. Leer wat helpt en hoe dit toe te passen zodat er minder misgaat door onoplettendheid door slaap.

Deze (online) workshop duurt 60 minuten.

Hoe wordt stress mijn beste vriend?

Stress is een heel nuttig mechanisme. Stress helpt je te presteren en tot het uiterste te gaan. Helaas zijn we niet heel goed in het doseren van stress waardoor stress voor veel mensen een negatieve lading heeft. In deze workshop leren we je stress te herkennen en het optimaal in te zetten. Tijdens de workshop krijg je tips om te ontspannen wanneer je toch te gestrest raakt.

Deze (online) workshop duurt 60 minuten.