De toekomst? Yoga en mindfulness wearables

Spire

Nog niet zo heel lang geleden had nog bijna niemand een smartphone. Apps werden nauwelijks gebruikt. Inmiddels doen we alles met onze mobieltjes. Van bankieren tot in contact blijven met elkaar via alle social apps. En ja, ook onze rust verkrijgen we steeds vaker met behulp van apps. Wij zijn zelf weg van de Headspace en VGZ app. Headspace is een Engelstalige community met heel veel verschillende mindfulness meditaties. VGZ heeft een Nederlandstalige app ontwikkeld met mindfulness oefeningen.

Wearables

Wearables werken vaak samen met een app. Ze meten hoe je je voelt. Waardoor de bijgevoegde app kan inspelen op wat jij nodig hebt. Apple Watch is de bekendste, al verschijnen er inmiddels steeds meer variaties. De categorie healthcare is veruit het best vertegenwoordigd, aldus The Next Web. Niet zo gek, aangezien steeds meer mensen kampen met stress gerelateerde klachten.

Geïnspireerd door yoga en mindfulness zijn er een vele wearables op de markt. Doel is de drager rust te laten ervaren in de hectiek van het dagelijks leven. Dat maken apps en wearables zo krachtig. Dat je op elk moment van de dag een paar minuten mindful kan zijn; waar dan ook. Wearabels zijn nu nog geen gemeengoed, maar we zijn heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Wie weet lopen we over een paar jaar allemaal met zo’n wearable rond. Het zou ons niets verbazen.

The Next Web zet 5 bijzondere yoga en mindfulness wearbales op een rij. Wij vinden vooral deze twee interessant:

1. Spire

Spire is een prachtig vormgegeven wearable die je aan je riem of BH kan bevestigen. Hij meet je ademhaling en het aantal stappen dat je zet. Hierdoor kan het apparaat je spanningsniveau vaststellen. Meet Spire dat je te gestrest bent, dan geeft het je via een app oefeningen en herinneringen om te ontspannen.

2. SmartMat

Een elektronische yogamat met 21.000 sensoren. De SmartMat kan zo meten hoe je in de houding staat en wat je kan verbeteren aan balans en uitlijning. Via de SmartMat app kan je instellen of je de correcties meteen wil horen of achteraf. Klinkt dat niet geweldig? Je persoonlijke yogadocent altijd bij je. Al vragen wij ons wel af hoe nauwkeurig de mat je houding kan meten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.