Investeerder Silicon Valley: “Yoga saved my career”

Op de Forbes website staat een mooi interview met succesvol internet ondernemer Pravin Kothari. Hij zegt: “Yoga saved my career”. Yoga begint steeds populairder te worden in Silicon Valley. Het is een goede tegenhanger voor de enorme druk waaronder de ondernemers daar staan.

Yoga als medicijn tegen stress

Kothari is een Silicon Valley veteraan. Hij onderneemt er al 20 jaar met succes. Toen hij in 2004 een stress gerelateerde stofwisselingsziekte kreeg, adviseerde zijn arts hem te stoppen met zijn stressvolle werk. Ook werd hem verteld dat hij zijn leven lang medicatie moest blijven slikken. Kothari begon, naast het slikken van medicatie, met yogalessen. Elke morgen en avond. Binnen een jaar was hij van de medicijnen af en hij kon zich weer mengen in de gejaagde wereld van Silicon Valley.

Productiever

Kothari: “Yoga zuivert de geest en maakt je creatiever. Het brengt rust in de georganiseerde chaos van het opbouwen en draaiende houden van start-ups”. Hij vertelt daarnaast dat diep ademen het allerbelangrijkst is zijn zijn dagelijkse routine (nu 35 tot 45 minuten pers dag). Het gaat niet zo zeer om moeilijke houdingen, maar om via de adem te ontspannen en mediteren. Dit brengt focus, balans, rust en creativiteit. En dat betekent productievere werknemers die beter beslissingen kunnen maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.