Waarom stoelyoga?

stoelyoga

Inmiddels zijn veel bedrijven er wel van overtuigd dat yoga goed voor je is en stress vermindert. Toch is de stap naar het aanbieden van yoga nog best een lastige. De HR afdeling is bijvoorbeeld bang dat er maar een select clubje werknemers mee wil doen. Of er is bijvoorbeeld geen grote, lege ruimte beschikbaar om 15 yogamatten neer te leggen. Ook hebben sommige deelnemers geen tijd of zin om zich “ook nog om te kleden” voor een les. Daarom bieden we stoelyoga aan. Een heel laagdrempelige vorm van yoga die gewoon in werkkleding gedaan kan worden, in een vergaderruimte.

Werknemers bereiken die niet sportief zijn

Vitaliteitsplannen zijn er natuurlijk op gericht om alle medewerkers te bereiken en fitter te maken. Toch blijkt in de praktijk dat vooral de mensen die al sportief zijn meedoen met bedrijfsfitness of hardloopclinics. En dat terwijl de mensen die niet van sporten houden, het ook (of juist) nodig hebben om vitaler te worden. Dat maakt de stoelyoga sessies zo interessant; daarmee kan je de niet sportieve groep bereiken. Deelnemers zitten rustig op een stoel, focussen op de ademhaling, rekken en strekken en worden zich bewust van wat stress met je doet. Zo werken ze aan hun vitaliteit, zonder zich ervoor in het zweet te werken.

Bekijk onze stoelyoga filmpjes op YouTube om een beeld te krijgen van wat stoelyoga is. En bekijk ook onderstaand filmpje waarin Wietske kort uitlegt hoe stoelyoga werkt.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.